« Takaisin

Joonas Toivanen jatkaa SaPKon U20-joukkueen valmentajana kaudella 2022-23

13.12.2021
Kategoria: A-Nuoret

Joonas Toivanen ja SaPKo jatkavat yhteistyötä myös tulevalla kaudella.

Osapuolet käyttivät valmentajasopimuksessa olleen option ja näin ollen Joonas Toivanen pääsee aloittamaan SaPKon U20 joukkueen valmistautumisen tulevaan kauteen hyvissä ajoin, toki tälläkin kaudella joukkueella on vielä paljon saavutettavaa.

 

SaPKossa on oltu tyytyväisiä entisten SaPKo pelaajien valmennustyöhön. Valmentajien pelaajatausta antaa näkökulmia erilaisten tilanteiden käsittelyyn. SaPKon U20 joukkueen valmentajilla Joonas Toivasella ja Vesa Karjalaisella on erimaiden sarjoissa pelattuja miesten otteluja tilillään noin 1100.

 

Toisaalta SaPKo U20 joukkueen tukiryhmä ja taustat Petri Karppasen ja muun hallituksen, Kimmo Laihon ja Asko Kiljusen (huoltoryhmineen) johdolla ovat mahdollistaneet toimintaan hyvät edellytykset Savonlinnassa.

 

Koko SaPKo organisaatiolle on erittäin tärkeää, että meillä on kilpailukykyinen ja hyvin harjoitteleva U20 joukkue Mestiksessä.

 

SaPKo U20 joukkueen kautta SaPKon pelaajilla on väylä ja mahdollisuus tavoitella paikkaa oman kylän Mestiksen edustusjoukkueesta.

30-vuotiaalla Warkiksen kasvatilla Joonas Toivasella on perspektiiviä omalta pitkältä (376 runkosarjan Mestis ottelua) uraltaan kertoa pelaajille, mitä pelaaminen miesten Mestiksessä vaatii.

 

Tällä “Toikan” jatkosopimuksella SaPKo haluaa katsoa jo pitemmälle tulevaisuuteen.

Joonas Toivanen näkee nyt ja jatkossakin erittäin tärkeänä toimivan yhteistyön SaPKon edustusjoukkueen valmennuksen kanssa.

“On erittäin tärkeää keskustella pelaajien kehittymisestä ja peleistä edustusjoukkueen kanssa, jotta saamme maksimaalisen hyödyn tekemisestä harjoitteluun ja SaPKon käyttöön.

 

“Moni muualta tänne U20 joukkueeseen tullut pelaaja, on tullut hakemaan Savonlinnasta hyvää harjoittelua ja peliaikaa ja tietenkin yhtenä porkkanana on mahdollinen väylä antaa näyttöjä miesten peleihin”

 

“Siksi on tärkeää, että päästään edustusjoukkueen valmennuksen ja urheilujohdon kanssa nopeasti suunnittelemaan tulevan kesän harjoittelua ja kartoittamaan pelaajistoa U20 joukkueeseen”

 

“Omiin lähiaikojen suunnitelmiin kuuluu myös SJL:n valmentajakoulutuksen aloittaminen”

 

Lisätiedot Pekka Lindén 0505052459