Pääsiäisen kotipeleistä tuloksena täydet kuusi pistettä

4.4.2024
Kategoria: Edustusjoukkue

Pääsiäisviikonloppuna jatkettiin SM-karsintasarjaa kahden pelin merkeissä.

Perjantaina saimme vieraaksi Imatran Ketterän. Ensimmäisen erän alku oli meiltä totaalista hallintaa. Olimme kokoajan niskan päällä ja tästä syystä Ketterä joutui rikkomaan ja pääsimme ylivoimalle. Ja ajassa 10:37 Joonas Heikkinen siirtää meidät 1-0 johtoon ylivoimalla. Meidän maalin jälkeen Ketterä lisäsi kaasua ja alkoi päästä peliin mukaan. Loput 10 minuuttia olikin Ketterän hallintaa ja huonon puolustuspelin seurauksena Aapo Sarell tasoitti pelin 1-1 ajassa 18:38.

Toisessa erässä me näytimme jälleen kuka Talvisalossa määrää ja peli oli aivan meidän hallinnassa. Hyvä hyökkäyspeli tuotti tulosta ja Riku Lyytinen iski meidät johtoon lukemin 2-1. Tästä saimme lisää energiaa peliin ja Ketterä joutui jälleen rikkomaan. Ylivoima toimi jälleen ja jälleen kerran Riku Lyytinen osui ajassa 39:09 ylivoimalla. Se jäi erän viimeiseksi tapahtumaksi.

Kolmanteen erään lähdettiin meidän 3-1 johdossa. Peli oli jälleen meidän hallintaa ja Ketterä joutui jälleen rikkomaan ja pääsimme ylivoimalle. Jälleen ylivoima toimi ja ajassa 42:42 Joonas Heikkinen vie meidät 4-1 johtoon. Erän loppua kohden pässipaitojen peli alkoi vähän heikentyä ja tästä seurauksena ajassa 55:59 Erkka Luotonen kavensi pelin 4-2 ja herätti toiveita Ketterä leirissä. Pelin lopussa Ketterä pääsi vielä ylivoimalle ja haki kavennus maalia vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Ja ajassa 59:33 Niklas Romppanen kaunisteli vielä lukemat 5-2. Näin ollen ottelu päättyi meidän 5-2 voittoon ja 3 pistettä jäi Savonlinnaan.

Lauantaina saimme vieraita Turusta, kun TUTO saapui vieraaksemme. Avauserän ensimmäiset 10 minuutta peli meni tasaisissa merkeissä, mutta loppuerä olikin meidän hallintaa ja ajassa 14:44 Riku Lyytinen siirsi pässipaidat 1-0 johtoon. Ja vain 13 sekuntia myöhemmin Eetu Koivunen siirsi meidät 2-0 johtoon. Peli jatkui maalienkin jälkeen meidän hallinnassa ja TUTO joutui rikkomaan. Me käytimme ylivoiman hyödyksi ja Santeri Lehmusoksa vei meidät jo 3-0 johtoon. Pääsimme erässä vielä kertaalleen koittamaan ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Toisessa erässä jatkoimme vahvaa pelaamista ja TUTO joutui rikkomaan kolmesti erän alkuun. Ylivoima toimi jälleen ja ajassa 25:47 Santeri Lehmusoksa osui jälleen ja vei meidät 4-0 johtoon. TUTO joutui ottamaan aikalisän, mutta pässipaitojen ylivoima jatkui. Ja jälleen ylivoima oli liekeissä ja ajassa 26:58 Eemil Seppä pisti lukemat 5-0. TUTO joutui vaihtamaan maalivahtia ja vain 47 sekuntia edellisestä Riku Lyytinen osui jälleen ja peli olikin jo 6-0. Ajassa 32:02 Santeri Lehmusoksa iski päivän kolmannen maalinsa jälleen ylivoimalla ja peli olikin jo 7-0. Myös TUTO sai koittaa kertaalleen ylivoimaa ja kaunisteli lukemat 7-1 Niklas Rantasen osumalla.

Kolmanteen erään mentäessä sisuuntunut TUTO aloitti kirin, kun ajassa 43:31 Aapo Rautee kaventaa pelin 7-2. Mutta vain hetki tästä ja TUTO joutui rikkomaan ja meidän ylivoima tuotti tulosta, kun Riku Lyytinen maalasi ajassa 45:26 ja myös hänelle hattutemppu täyteen ja peli 8-2. Loppuerässä vielä TUTO sai ylivoiman ja kaunisteli lukemat 8-3 Ville Lindholmin maalilla.

Huikea 6 pisteen viikonloppu! Ensiviikolla matkaamme Rovaniemelle, kun saavumme RoKin vieraaksi. Pelissä on todella isot panokset sillä Roki johtaa sarjaa kahden pisteen erolla meihin. Sarjan voittaja nousee ensi kauden SM-sarjaan.