Liity mukaan kauden 24-25 U20 joukkueeseen

15.2.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

SaPKo U20 järjestää avoimet harjoitukset 15-16.4.2024 Savonlinnan kilpahallissa klo 17.00-18.15 välisenä aikana. Oheisharjoitus alkaa kello 16.00.
Joukkue pelaa kaudella 2024-2025 Mestistä, ellei joukkue pelaa itseään alempaan SM sarjaan mahdollisten karsintojen kautta keväällä 2024.

Savonlinnassa voit yhdistää jääkiekon ja opiskelun helposti kaikilla koulutusasteilla.
Voit myös opiskella valmentamista Tanhuvaaran Urheiluopistossa ja Xamk:ssa sekä suorittaa käytännön harjoittelua Juniori-SapKossa.

Seura tekee yhteistyötä Savonlinnan vuokratalojen kanssa ja tätä kautta on mahdollisuus auttaa asunnon etsinnässä. Pelaaja vastaa itse joukkueen kuukausimaksuista ja asumiskustannuksista.

Jos kiinnostuit pelaamisesta U20 joukkueessamme, niin alla olevasta kyselylomakkeesta voit jättää yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.
KYSELYLOMAKE

Lisätietoja asiasta voi kysyä myös valmennuspäällikkö Joni Kotilaiselta 0405669998 joni@juniori-sapko.fi ja toiminnanjohtaja Juuso Forsströmiltä 0407729466 juuso@juniori-sapko.fi

Tervetuloa mukaan tapahtumaan ja tavoittelemaan paikkaa joukkueesta.


Vierastappio Espoossa lukemin 3-1

4.2.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

Tänään vierailtiin Espoossa kun kohtasimme K-Espoo Ch:n. Ensimmäisessä erässä ei nähty lainkaan meidän omaa peliä. Peli oli tosi aneemista ja annoimme vastustajalle aivan liikaa tilaa ja aikaa. Erä oli Espoon hallintaa ja ajassa 13:26 Martti Laosmaa siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Pääsimme erän lopussa kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Erätauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Toinen erä päästiin aloittamaan ylivoimalla ja ajassa 20:31 Eemil Seppä tasoitti ottelun 1-1. Mutta vain muutama minuutti tasoituksesta ja Espoo siirtyi uudestaan johtoon, kun ajassa 22:35 Niklas Moberg iski kiekon verkkoon. Loppu erä oli todella tasaista vääntöä eikä lisämaaleja erässä nähty joten erätauolle siirryttiin Espoon johtaessa 2-1.

Kolmannessa erässä pääsimme vihdoin omalle tasolle ja saimme pelata kiekolla ja näin ollen hallitsimme peliä. Mutta erän puolen välin jälkeen pieni virhe kostautui ja ajassa 52:03 Viljami Väisänen kasvatti isäntien johdon 3-1. Pelin lopussa pääsimme ylivoimalle ja otimme maalivahdin pois joten haimme kavennusta 6-4 vastaan. Hyvistä yrityksistä huolimatta vastustajan maalivahti torjui kaiken ja näin ollen Espoo vei kolme pistettä luvuin 3-1. Tänään ei jäänyt kotiin tuotavaa, mutta pelit jatkuvat yhden väliviikon jälkeen kahden viikon päästä kun kohtaamme Jokipojat ja LeKi:n kotona!


SaPKo-Hermes 4-3

3.2.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

Tänään käynnistyi kymmenen joukkueen Mestis. Sarjan avausottelussa saimme vieraita Kokkolasta, kun Hermes saapui Talvisaloon. Ottelun alku sujui meiltä vahvasi ja hallitsimme peliä, mutta pieni yli-innokkuus kostautui ja otimme jäähyn. Vastustajan ylivoima toimi ja ajassa 03:31 Emil Kujala siirsi vieraat 0-1 johtoon. Tästä emme kuitenkaan lannistuneet ja vain pari minuuttia myöhemmin ajassa 06:13 Daniel Björkman tasoitti pelin 1-1. Erä jatkui meidän hallinnassa ja Hermes joutui rikkomaan ja pääsimme kokeilemaan ylivoimaa. Myös meidän ylivoima toimi ja ajassa 12:07 Joonas Nykänen siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon. Mutta vain 21 sekuntia myöhemmin ajassa 12:28 Emil Kujala jälleen maalinteossa ja tasoitti pelin 2-2. Loppuerässä saimme vielä yhden ylivoiman, mutta se ei tällä kertaa tuottanut tulosta.

Toinen erä jatkui jälleen meidän hallittaessa peliä ja se tuotti myös tulosta, kun Joona Karen maalasi ajassa 21:18 ja vei meidät 3-2 johtoon. Erä jatkui jälleen pässipaitojen hallinnassa, mutta pieni virhe kostautui ja jouduimme alivoimalle. Niin, kuin edellisissä peleissäkin alivoima toimi ja tällä kertaa Aleksander Linna iski alivoimalla maalin ajassa 35:02. Se jäikin erän viimeiseksi tapahtumaksi.

Kolmannessa erässä peli oli jälleen meidän hallinnassa tosi pitkään ja Hermes joutui tästä syystä rikkomaan. Tällä kertaa hyvistä yrityksistä huolimatta emme saaneet kiekkoa maaliin. Ajassa 57:42 Hermes otti aikalisän ja samalla maalivahdin pois ja hakivat tasoitusta yhden miehen ylivoimalla. Tässä Hermes onnistuukin ja ajassa 59:28 Jero Honkasalo herätti toiveet Hermes leirissä kaventamalla pelin 4-3. Hermes jatkoi peliä ilman maalivahtia, mutta hyvän puolustuksen ansiosta peli päättyi meidän voittoon luvuin 4-3.

Näin ollen Mestiksen jatkosarja loistavasti käyntiin ja 3 pistettä jäi Savonlinnaan. Pelit jatkuvat huomenna vieraissa, kun vastassa K-Espoo Ch.


Seinäjoen Kiekko kaatui voittolaukausten jälkeen 2-1

29.1.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

Eilen kohtasimme kotiottelussa Seinäjoen Kiekon. Ensimmäisessä erässä nähtiin, ehkä kauden huonointa peliä pässipaidoilta. Jalat oli jäänyt lauantaiseen peliin ja emme olleet valmiita pelaamaan. S-Kiekko oli vahvempi joka osa-alueella ja näin pääsi viemään peliä. Erässä pääsimme kerran kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Myös S-Kiekkokin pääsi yrittämään ylivoimaa, mutta meidän onneksi alivoima oli tänään loistavaa.

Toisessa erässä oltiin ajoittain parempia ja ajassa 28:44 Akseli Reinikainen siirsi meidät 1-0 johtoon. Loppuerä oli kuitenkin tosi väsynyttä ja huonoa pelaamista. Istuimme vielä erään neljä kertaa jäähy aitiossa, mutta loistava alivoima pelasti meidät. Enempää tapahtumia ei erässä nähty ja erätauolle siirryttiin meidän 1-0 johdossa.

Kolmannessa erässä nähtiin jo vähän parempi SaPKo ja hallitsimme peliä. Saimme paljon vetoja, mutta vastustajan maalivahti torjui hyvistä yrityksistä huolimatta kaiken. Vahvasta erästä huolimatta ajassa 56:59 Mikael Mylläri tasoitti pelin 1-1. Erässä ei nähty enempää tapahtumia ja peli siirtyi jatkoajalle.

Jatkoaika oli paljon meidän hallintaa, mutta ratkaisua ei saatu myöskään jatkoajalla, joten peli eteni voittolaukaisukilpailuun. Meidän onnistujat rankkareilla olivat Akseli Reinikainen ja Teemu Tarvainen. S-Kiekko osui vain kertaalleen Rasmus Hautamäen toimesta. Näin ollen veimme ottelun tiukkojen vaiheiden jälkeen ja kaksi pistettä plakkariin. Erityismaininnan pelistä ansaitsee loistavan pelin pelannut Luca Leinonen, joka torjui 4 rankkaria ja pelasi muutenkin vahvan ottelun maalinsuulla.

Pelit jatkuvat jo ensi viikonloppuna, kun Mestiksen yhdeksän ottelun sarja starttaa.


SaPKo-TuTo 3-1

28.1.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

Eilen kohtasimme sarjakakkosena olevan Turun Toverit. Ensimmäisessä erässä olimme hieman alakynnessä, mutta emme myöskään pelanneet omalla tasollamme. Erän alussa jouduimme rikkomaan ja TUTO pääsi ylivoimalle. Heidän ylivoima tuotti tulosta kun ajassa 04:53 Santtu Kahi siirsi vieraat 0-1 johtoon. Maalin jälkeen saimme hyviä hyökkäyksiä, mutta kamppailupelaamisessa TUTO oli vahvempi ja pääsi näin hallitsemaan peliä. Pääsimme kuitenkin vielä erässä koittamaan ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Toiseen erään lähdimme sisuuntuneina ja hallitsimme peliä todella paljon, vaikka emme vieläkään olleet ihan parhaimmillamme. Hallinta tuotti tulosta kun ajassa 38:01 Joonas Heikkinen tasoitti pelin 1-1. Erä jatkui meidän hallitessa peliä, mutta paikoista huolimatta emme saaneet tehtyä maaleja. Erässä ei nähty enempää tapahtumia ja viimeiselle erätauolle siirryttiin tasatilanteessa.

Kolmanteen erään Coach Toivanen kehotti meitä pelaamaan paras erämme ja tulemaan voittajina koppiin. Viesti meni perille, mutta emme vieläkään saaneet haluamaamme. Jouduimme rikkomaan ja päästettiin TUTO jälleen koittamaan ylivoimaa. Mutta TUTO ei pystynyt hyödyntämään saamaansa ylivoimaa ja ajassa 48:33 Aleksander Linna teki alivoimamaalin ja siirsi meidät 2-1 johtoon. Loppuerä mentiin hieman TUTO:n hallitessa peliä. He koittivat vielä tehdä tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta ajassa 59:40 Miska Vattukumpu naulasi viimeisen niitin TUTO:n tyhjään maaliin. Kolme pistettä jäivät Savonlinnaan hyvällä kotijoukkueen esityksellä. Tänään pelit jatkuvat ja vastassa S-Kiekko! Tämä on Mestiksen alkusarjan viimeinen ottelu, jonka jälkeen käynnistyy yhdeksän ottelun Mestis.


LeKi haki vieraspisteet 2-4 voitolla.

22.1.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

Eilen saimme vieraita Lempäälästä kun LeKi saapui Talvisaloon. Ensimmäisessä erässä emme olleet taaskaan valmiita pelaamaan, vaikka peli alkoikin vasta 16:00. Olimme silti hieman parempia paikalla olioista ja ajassa 03:34 Joel Heiskanen avasi maalihanat. Osuman jälkeen peli
pääsi jälleen kääntyilemään päästä päähän mikä ei meidän pelitapaan sovi. Tätä jatkui seuraavat viisi minuuttia ja ajassa 08:16 Valtteri Sinisalo tasoitti pelin 1-1. Loppuerässä pääsimme vielä koittamaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Enempää tapahtumia ei erässä nähty ja erätauolle mentiin tasatilanteessa.

Toisessa erässä pelimme parani hieman ja sen takia LeKi joutui rikkomaan ja pääsimme ylivoimalle. Ylivoima oli tällä kertaa heikkoa, emmekä saaneet käytettyä ylivoimaa hyödyksi. Ja kun et itse tee niin kaveri kyllä hyödyntää tekopaikkansa ja ajassa 28:33 Ville Mattila siirsi LeKin 1-2 johtoon. Saimme vielä hallittua peliä hyvin, mutta tuloksetta. LeKi sai vielä erän loppuun paikan josta he tekevät maalin, mutta meidän onneksemme se hylättiin. Erätauolle siirryttiin Lekin johtaessa 1-2.

Kolmanteen erään lähdettiin Coach Toivasen sanoin”do or die” asenteella ja päätimme aloittaa erän 3 ketjulla. Peli ei enää kääntynyt päästä päähän ja saimme vihdoin oman pelin rullaamaan ja pelin hallintaamme. Loimme paljon hyviä maalipaikkoja, mutta kiekko ei hyvistä paikoistakaan huolimatta päätynyt maaliin asti. Ajassa 56:13 Coach Toivanen otti aikalisän ja haimme tasoitusmaalia ilman maalivahtia. Mutta ajassa 57:16 LeKi:n Joonas Jaakkola roiskaisee kiekon omasta päästä meidän maaliin ja vieraat siirtyivät 1-3 johtoon. Tästä me ei kuitenkaan lannistuttu ja haimme kavennus maalia jälleen ilman maalivahtia. Ja ajassa 58:24 Juho Tikkanen herätti toiveet vielä meidän pässileirissä. Vielä viimeiset 2 minuuttia koitimme hakea tasoitusmaalia ilman maalivahtia, mutta ajassa 58:46 LeKi tekee jälleen omasta päästä maalin ja iskee pelin 2-4. Kolme pistettä lähtee LeKin mukana Lempäälään, katse kohti ensi viikonloppua, jossa vastassa TUTO ja S-Kiekko.


SaPKo-GrIFK 2-1

20.1.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

Tänään kohtasimme päivän ottelussa GrIFKin Kauniaista. Kiekko tippui jäähän jo kello 12:30, joten aamupuurot ja ruokailut oli hoidettava hyvissä ajoin.

Ensimmäisessä erässä pässit taisivat olla aikaisista aamureeneistä huolimatta vielä unten mailla ja Grani iskikin hyvissä ajoin lukemat 0-1 ylivoimalla. Maalin viimeisteli Aleksi Talo pelikellon näyttäessä 02:41. Koko ensimmäinen erä oli kaikkinensa tosi sekava ja rikkonainen. Erässä oli paljon jäähyjä eikä meidän ylivoima tuottanut tulosta.

Toisessa erässä nähtiin jo vähän parempi SaPKo, mutta siltikään ei päästy kiinni haluamaamme peliin ja peli pääsi kääntyilemään päästä päähän. Erässä oli paljon maalipaikkoja tasoittaa ottelu, mutta vastustajan maalivahti torjui kaiken hyvistä yrityksistä huolimatta. Erässä ei nähty muuta, kuin 2x 2min rangaistusta joista molemmat GrIFK:lle.

Kolmanteen erään lähdettäessä Coach Toivanen kehotti näyttämään meidän omaa peliä, joukkue kuuli kehotuksen ja peli alkoi näyttämään siltä miltä pitääkin. Kolmannen erän puolessa pääsimme jälleen ylivoimalle ja vihdoin tuli tulosta kun ajassa 50:51 Miska Vattukumpu tasoitti pelin 1-1. Vain 39 sekuntia myöhemmin Santeri Lehmusoksa sivalsi pelin 2-1. Loppuerää kohti peli oli tasaista ja GrIFK koitti tasoittaa ottelua vielä ottamalla maalivahdin pois, mutta yrityksistä huolimatta he eivät päässeet tasoihin ja meidän hyvä puolustus vei pässipaidat voittoon. Tärkeät 3 pistettä jäivät näin Savonlinnaan lukemin 2-1.
Pelit jatkuu huomenna, vastassa LeKI.


Tampereella KooVee kaatui lukemin 4-2

14.1.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

Tänään ensimmäisessä erässä nähtiin todella vahvaa peliä meiltä, saatiin paljon paikkoja, mutta maalinteko takkusi. Erän loppupuolella KooVeen pelaaja suoritti ruman taklauksen ja tuomari tuomitsi tempusta 5+20 minuutin rangaistuksen. Ylivoima toimi jälleen ja ajassa 19:12 Santeri Lehmusoksa pisti kiekon reppuun. Se jäi erän viimeiseksi tapahtumaksi ja erätauolle mentiin 0-1 tilanteessa.

Toisen erän alussa meidän viiden minuutin ylivoima jatkui ja eilen ilmiliekeissä ollut Aleksander Linna osui jälleen. Tämän maalin jälkeen KooVee hallitsi peliä loppuerän ja ajassa 33:18 KooVee:n Kalle Siekkinen kavensi pelin 2-1.

Kolmannessa erässä sisuuntunut SaPKo näytti jälleen kaapin paikan ja ajassa 48:55 Joonas Nykänen teki numeroiksi 3-1. Osuman jälkeen peli jatkui todella tasaisena, kunnes ajassa 52:49 Olli Heiskanen joutui rikkomaan ja KooVee pääsi ylivoimalle. Myös KooVeen ylivoima toimi ja he kavensivat pelin 3-2. Loppuerän KooVee hallitsi peliä ja pääsi pyörittämään peliä ilman maalivahtia. Puolustimme johtoamme sisukkaasti ja ajassa 59:38 Martti Myyryläinen iski viimeisen niitin KooVeen arkkuun ja pelin 4-2. Huikean tasainen peli päättyi meidän voittoon ja 3 pistettä lähti meidän mukana Savonlinnaan.


Nokialla murskavoitto Pyrystä

13.1.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

Tänään kohtasimme vieraissa Nokian Pyryn. Ensimmäisessä erässä pässilauma oli alusta asti hereillä ja bussijaloista ei ollut tietoakaan. Ajassa 11:13 Teemu Tarvainen avasi meidän maalihanat. Loppu erä meni täysin meidän hallinnassa ja erän lopussa 19:09 Akseli Reinikainen niittasi pelin 2-0.

Toisen erän alku oli vaihteeksi hieman haastava ja tästä syystä jouduimme ottamaan jäähyn. Tästä ei kuitenkaan pässilauma lannistunut ja Aleksander Linna pääsikin tekemään 3-0 osuman alivoimalla. Vain muutama minuutti edellisestä ja ajassa 27:04 iskimme pelin 4-0, asialla Akseli Reinikainen. Saimme osumasta valtavasti energiaa ja vain 49 sekuntia myöhemmin Luukas Laiho rankaisi ja iski pelin 5-0. Jatkoimme hyvää painetta ja karvaamista jonka seurauksena Pyry joutui rikkomaan ja pääsimme ylivoimalle. Ylivoima toimi ja Aapo Kurri kasvatti johdon 6-0. Se jäi erän viimeiseksi osumaksi.

Kolmanteen erään lähdettäessä Coach Toivanen kehotti pelaamaan viimeisen erän nöyrästi. Nöyrän pelin ansiosta Pyry joutui rikkomaan kahdesti. Näin ollen saimme värkättyä 5vs3 ylivoimalla maalin ja asialla jälleen Aleksander Linna. Ylivoima oli tänään tehokas ja iskimme vielä 5vs4 ylivoimalla toisen osuman, asialla Aleksander Linna ja hattutemppu täyteen. Peli jatkui meidän hallinnassa ja ajassa 45:48 Aleksander Linna osui jo neljännen kerran Pyryn verkkoon. Hallinta jatkui meillä ja hetki edellisestä Matias Mannelin iskee taululle numerot 10-0. Tämän osuman jälkeen ote pääsi lipsumaan ja Pyry rokotti hölmöilyn seurauksena. Pyry pääsi pieneen momentum-tilaan ja sai ylivoiman, ylivoima toimi myös heillä ja joukkue pisti pelin 10-2. Hoidimme pelin kunnialla maaliin ja ajassa 58:00 Daniel Björkman kaunistelee lukemat 11-2.


Nihkeä kotivoitto jatkoajan jälkeen Ipk:sta lukemin 3-2

8.1.2024

Kategoria: Edustusjoukkue

Vuorossa oli taas Ipk:n kohtaaminen eiliseen tapaan ja tiukka otteluhan siitä taas tuli. Ensimmäinen erä oli molemmilta porukoilta aika heikkoa pelaamista eikä erästä jäänyt muuta kerrottavaa, kun Santeri Lehmusoksan 1-0 osuma ylivoimalla. Toiseen erään oli tarkoitus lähteä parantamaan, mutta peli takkusi osaltamme edelleen. IPK:N Matias Pirhonen pääsikin tasoittamaan lukemat 1-1 toisen erän puolivälissä. Toisella erätauolla Coach Toivanen kehotti jotain ottamaan tarjolla olevan sankarin viitan ja esiin astuikin kapteeni Eemil Seppä, joka iski lukemat 2-1, kun erää oli vanhentunut vain 43 sekuntia. IPK ei tästä hätkähtänyt vaan iski pelin pian tasoihin ylivoimalla. Kun lisämaaleja ei erässä enää nähty niin mentiin jatkoajalle. Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi Eemil Seppä ylivoimalla ja ottelun loppulukemiksi 3-2. Ottelut jatkuvat vieraspeleillä ensi viikonloppuna, kun matkaamme Tampereelle KooVeen ja Nokian Pyryn vieraaksi.


1 2 3 5