Upea kausi 2023-2024 tuli viikonloppuna päätökseen ja perjantain harjoituksissa palkittiin pelaajia hienosta kaudesta!🏆

Joukkuepelaaja: Daniel Björkman
Kehittynein pelaaja: Martti Myyryläinen

Kausi päättyi Vantaalla 7-4 tappioon

17.4.2024

Kausi päättyi harmillisesti tappioon, mutta ensimmäisen erän nukahdusten jälkeen joukkue pelasi pirteän loppupelin!

Tähän päättyy tämän joukkueen tarina, osa jatkaa isompiin piireihin ja osa jatkaa vielä tässä joukkueessa👊

Haluamme kiittää pelaajia, toimihenkilöitä, valmentajia ja erityisesti yleisöä ketkä kävivät seuraamassa meidän pelejä❤️

Nyt pelaajat siirtyvät ansaitulle lomalle! Ensi kauden joukkue pelaa ensi syksynä Mestistä ja joukkueen rakennus on käynnissä.

Kiitos❤️ Terv. SaPKo U20 2023-2024❗️

RoKi parempi Rovaniemellä lukemin 5-2

9.4.2024

Kategoria: A-Nuoret

Viime sunnuntaina kohtasimme viikon ainoassa ottelussa vieraissa Rovaniemen kiekon.

Ensimmäisessä erässä RoKi oli askeleen edellä ja pelin tempo mukautui heidän mukaan. Taistelimme hyvin, mutta ajassa 09:58 Elmeri Iivari vei Rokin 1-0 johtoon. Peli jatkui maalinkin jälkeen Rokin hallitessa ja ajassa 11:30 Samuel Mäkinen siirsi kotijoukkueen jo 2-0 johtoon. Ensimmäisen erän teema jatkui Rokin hallitessa ottelua ja jälleen ajassa 14:23 Samuel Mäkinen pisti pelin jo 3-0. Pääsimme erässä vielä koittamaan rangaistuslaukausta, mutta emme onnistuneet kaventamaan peliä.

Toiseen erään me sisuunnuimme ja peli alkoi parantumaan. Hallitsimme 5 vastaan 5 peliä ja ajassa 26:00 Olli Heiskanen kavensi pelin 3-1. Tästä saimme hyvin energiaa ja pelin kulku oli meillä. Saimme myös ylivoiman Rokin hölmöilystä ja ajassa 31:29 Eemil Seppä kavensi pelin jo 3-2. Pääsimme vielä kertaalleen kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Kolmanteen erään lähdimme hyvissä asetelmissa. Erä käynnistyi meidän hallinnassa, mutta sitten jouduimme alivoimalle. Ja ajassa 42:21 Eemil Lampinen vei kotijoukkueen ylivoimalla 4-2 johtoon. Seuraavat 10 minuuttia mentiin meidän hallitessa peliä ja tästä syystä Roki joutui rikkomaan ja pääsimme ylivoimalle, mutta ylivoima ei saanut toivottua kavennusmaalia aikaiseksi. Ylivoiman jälkeen Roki pääsi ottelussa hieman niskanpäälle ja ajassa 54:31 Eelis Lopina osui vielä kerran ja kotijoukkue 5-2 johtoon. Näihin numeroihin ottelu myös päättyi ja sinetöi samalla RoKin karsintasarjan voiton ja ensi kauden paikan SM-sarjassa. Onnittelut RoKille.

Pääsiäisen kotipeleistä tuloksena täydet kuusi pistettä

4.4.2024

Pääsiäisviikonloppuna jatkettiin SM-karsintasarjaa kahden pelin merkeissä.

Perjantaina saimme vieraaksi Imatran Ketterän. Ensimmäisen erän alku oli meiltä totaalista hallintaa. Olimme kokoajan niskan päällä ja tästä syystä Ketterä joutui rikkomaan ja pääsimme ylivoimalle. Ja ajassa 10:37 Joonas Heikkinen siirtää meidät 1-0 johtoon ylivoimalla. Meidän maalin jälkeen Ketterä lisäsi kaasua ja alkoi päästä peliin mukaan. Loput 10 minuuttia olikin Ketterän hallintaa ja huonon puolustuspelin seurauksena Aapo Sarell tasoitti pelin 1-1 ajassa 18:38.

Toisessa erässä me näytimme jälleen kuka Talvisalossa määrää ja peli oli aivan meidän hallinnassa. Hyvä hyökkäyspeli tuotti tulosta ja Riku Lyytinen iski meidät johtoon lukemin 2-1. Tästä saimme lisää energiaa peliin ja Ketterä joutui jälleen rikkomaan. Ylivoima toimi jälleen ja jälleen kerran Riku Lyytinen osui ajassa 39:09 ylivoimalla. Se jäi erän viimeiseksi tapahtumaksi.

Kolmanteen erään lähdettiin meidän 3-1 johdossa. Peli oli jälleen meidän hallintaa ja Ketterä joutui jälleen rikkomaan ja pääsimme ylivoimalle. Jälleen ylivoima toimi ja ajassa 42:42 Joonas Heikkinen vie meidät 4-1 johtoon. Erän loppua kohden pässipaitojen peli alkoi vähän heikentyä ja tästä seurauksena ajassa 55:59 Erkka Luotonen kavensi pelin 4-2 ja herätti toiveita Ketterä leirissä. Pelin lopussa Ketterä pääsi vielä ylivoimalle ja haki kavennus maalia vielä ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Ja ajassa 59:33 Niklas Romppanen kaunisteli vielä lukemat 5-2. Näin ollen ottelu päättyi meidän 5-2 voittoon ja 3 pistettä jäi Savonlinnaan.

Lauantaina saimme vieraita Turusta, kun TUTO saapui vieraaksemme. Avauserän ensimmäiset 10 minuutta peli meni tasaisissa merkeissä, mutta loppuerä olikin meidän hallintaa ja ajassa 14:44 Riku Lyytinen siirsi pässipaidat 1-0 johtoon. Ja vain 13 sekuntia myöhemmin Eetu Koivunen siirsi meidät 2-0 johtoon. Peli jatkui maalienkin jälkeen meidän hallinnassa ja TUTO joutui rikkomaan. Me käytimme ylivoiman hyödyksi ja Santeri Lehmusoksa vei meidät jo 3-0 johtoon. Pääsimme erässä vielä kertaalleen koittamaan ylivoimaa, mutta tuloksetta.

Toisessa erässä jatkoimme vahvaa pelaamista ja TUTO joutui rikkomaan kolmesti erän alkuun. Ylivoima toimi jälleen ja ajassa 25:47 Santeri Lehmusoksa osui jälleen ja vei meidät 4-0 johtoon. TUTO joutui ottamaan aikalisän, mutta pässipaitojen ylivoima jatkui. Ja jälleen ylivoima oli liekeissä ja ajassa 26:58 Eemil Seppä pisti lukemat 5-0. TUTO joutui vaihtamaan maalivahtia ja vain 47 sekuntia edellisestä Riku Lyytinen osui jälleen ja peli olikin jo 6-0. Ajassa 32:02 Santeri Lehmusoksa iski päivän kolmannen maalinsa jälleen ylivoimalla ja peli olikin jo 7-0. Myös TUTO sai koittaa kertaalleen ylivoimaa ja kaunisteli lukemat 7-1 Niklas Rantasen osumalla.

Kolmanteen erään mentäessä sisuuntunut TUTO aloitti kirin, kun ajassa 43:31 Aapo Rautee kaventaa pelin 7-2. Mutta vain hetki tästä ja TUTO joutui rikkomaan ja meidän ylivoima tuotti tulosta, kun Riku Lyytinen maalasi ajassa 45:26 ja myös hänelle hattutemppu täyteen ja peli 8-2. Loppuerässä vielä TUTO sai ylivoiman ja kaunisteli lukemat 8-3 Ville Lindholmin maalilla.

Huikea 6 pisteen viikonloppu! Ensiviikolla matkaamme Rovaniemelle, kun saavumme RoKin vieraaksi. Pelissä on todella isot panokset sillä Roki johtaa sarjaa kahden pisteen erolla meihin. Sarjan voittaja nousee ensi kauden SM-sarjaan.

Viime viikonlopun kotipeleistä tuloksena kaksi tappiota

26.3.2024

Viime viikonloppuna SM-karsintasarja jatkui kahdella kotiottelulla. Lauantaina kohtasimme Mediatili Areenalla Kiekko-Vantaan ja sunnuntaina Rovaniemen kiekon.
Lauantain kotipeli sai pahimman mahdollisen alun, kun Kiekko-Vantaa iski avauserään neljä ylivoima maalia ja karkasi 0-4 johtoon. Pässilauma ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt vaan iski erän aikana vielä kolme maalia ja erätauolle mentiin tiukassa 3-4 vierasjohdossa. Toinen erä oli SaPKon hallintaa, mutta maaleja ei saatu hyvistä paikoistakaan huolimatta. Kolmanteen erään mentiinkin edelleen jännittävässä 3-4 tilanteessa. Kolmannen erän Vantaa pääsi aloittamaan ylivoimalla ja ajassa 41:19 Rasmus Juntunen iskee jo Vantaan illan viidennen ylivoimamaalin ja vierasjoukkueen 3-5 johtoon. Vantaa iski erässä vielä kaksi maalia karaten ratkaisevaan 3-7 johtoon. Ajassa 57:55 Matias Mannelin kaunisteli loppulukemiksi 4-7 ja pisteet matkasivat Vantaalle.

Sunnuntaina Talvisaloon saapui sarjakärki Rovaniemen kiekko. Saimme otteluun hyvän alun ja siirryimme kymmenen minuutin pelin jälkeen 1-0 johtoon Santeri Lehmusoksan maalilla. Tämän jälkeen jouduimme ottamaan pari jäähyä ja Roki pääsi iskemään kaksi ylivoimaalia, joten erätauolle mentiin vieraiden 1-2 johdossa. Toisen erän alussa Lehmusoksa laukoi päivän toisen osumansa tasoittaen lukemiksi 2-2. Kun erässä ei nähty enää lisämaaleja niin kolmanteen erään lähdettiin tasatilanteessa 2-2. Kolmannessa erässä Roki oli kokoajan hieman niskan päällä ja pitkä painostusjakso palkittiinkin ajassa 48:28 kun Vennu Korpi-Halkola iski vieraat 2-3 johtoon. Roki iski lopussa vielä pari maalia tyhjään maalin joten pisteet lähtivät Rovaniemelle lukemin 2-5.

Ottelut jatkuvat pääsiäisenä jälleen kahdella kotiottelulla kun vieraaksemme saapuu perjantaina Ketterä ja lauantaina TuTo.

Ketterän vieraana 0-1 vierasvoitto!

18.3.2024

SM-karsintasarja käynnistyi osaltamme 16.3. Imatralla Ketterän vieraana. Karsintasarja käynnistyi osaltamme loistavasti, sillä tuloksena oli todella upea 0-1 vierasvoitto. Ottelun ainoan maalin iski joukkueen kapteeni Eemil Seppä näyttävän yksilösuorituksen päätteeksi. Luukas Lavikaisen huippuotteet sekä koko joukkueen uhrautuva puolustuspeli takasivat elintärkeän voiton. Pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna kotiotteluilla Kiekko-Vantaata ja RoKia vastaan.

Mestiksen mestari kaudella 2023-2024

18.3.2024

Joukkue saavutti kaudella 2023-2024 Mestiksen mestaruuden. Mestaruus varmistui sarjan viimeisessä ottelussa, kun joukkue kaatoi runkosarjan viimeisessä ottelussa KJT Haukat numeroin 1-0. Ottelun ainoan osuman viimeisteli Luukas Laiho. Maalissa Luukas Lavikainen pelasi upeasti nollapelin. Joukkue jatkaa pelejään seuraavaksi SM-karsintasarjassa. Karsintasarjassa on mukana viisi joukkuetta ja voittaja pääsee ensi syksynä alkavaan SM-sarjaan. Karsintasarja pelataan kaksinkertaisena sarjana.

14.4 K-Vantaa-SaPKo

Tulkaahan hallille kannustamaan joukkue kohti SM-Sarjaa ja tekemään joukkueen unelmasta totta.

Liity mukaan kauden 24-25 U20 joukkueeseen

15.2.2024

SaPKo U20 järjestää avoimet harjoitukset 15-16.4.2024 Savonlinnan kilpahallissa klo 17.00-18.15 välisenä aikana. Oheisharjoitus alkaa kello 16.00.
Joukkue pelaa kaudella 2024-2025 Mestistä, ellei joukkue pelaa itseään alempaan SM sarjaan mahdollisten karsintojen kautta keväällä 2024.

Savonlinnassa voit yhdistää jääkiekon ja opiskelun helposti kaikilla koulutusasteilla.
Voit myös opiskella valmentamista Tanhuvaaran Urheiluopistossa ja Xamk:ssa sekä suorittaa käytännön harjoittelua Juniori-SapKossa.

Seura tekee yhteistyötä Savonlinnan vuokratalojen kanssa ja tätä kautta on mahdollisuus auttaa asunnon etsinnässä. Pelaaja vastaa itse joukkueen kuukausimaksuista ja asumiskustannuksista.

Jos kiinnostuit pelaamisesta U20 joukkueessamme, niin alla olevasta kyselylomakkeesta voit jättää yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä.
KYSELYLOMAKE

Lisätietoja asiasta voi kysyä myös valmennuspäällikkö Joni Kotilaiselta 0405669998 joni@juniori-sapko.fi ja toiminnanjohtaja Juuso Forsströmiltä 0407729466 juuso@juniori-sapko.fi

Tervetuloa mukaan tapahtumaan ja tavoittelemaan paikkaa joukkueesta.

Vierastappio Espoossa lukemin 3-1

4.2.2024

Tänään vierailtiin Espoossa kun kohtasimme K-Espoo Ch:n. Ensimmäisessä erässä ei nähty lainkaan meidän omaa peliä. Peli oli tosi aneemista ja annoimme vastustajalle aivan liikaa tilaa ja aikaa. Erä oli Espoon hallintaa ja ajassa 13:26 Martti Laosmaa siirsi kotijoukkueen 1-0 johtoon. Pääsimme erän lopussa kokeilemaan ylivoimaa, mutta tuloksetta. Erätauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Toinen erä päästiin aloittamaan ylivoimalla ja ajassa 20:31 Eemil Seppä tasoitti ottelun 1-1. Mutta vain muutama minuutti tasoituksesta ja Espoo siirtyi uudestaan johtoon, kun ajassa 22:35 Niklas Moberg iski kiekon verkkoon. Loppu erä oli todella tasaista vääntöä eikä lisämaaleja erässä nähty joten erätauolle siirryttiin Espoon johtaessa 2-1.

Kolmannessa erässä pääsimme vihdoin omalle tasolle ja saimme pelata kiekolla ja näin ollen hallitsimme peliä. Mutta erän puolen välin jälkeen pieni virhe kostautui ja ajassa 52:03 Viljami Väisänen kasvatti isäntien johdon 3-1. Pelin lopussa pääsimme ylivoimalle ja otimme maalivahdin pois joten haimme kavennusta 6-4 vastaan. Hyvistä yrityksistä huolimatta vastustajan maalivahti torjui kaiken ja näin ollen Espoo vei kolme pistettä luvuin 3-1. Tänään ei jäänyt kotiin tuotavaa, mutta pelit jatkuvat yhden väliviikon jälkeen kahden viikon päästä kun kohtaamme Jokipojat ja LeKi:n kotona!

SaPKo-Hermes 4-3

3.2.2024

Tänään käynnistyi kymmenen joukkueen Mestis. Sarjan avausottelussa saimme vieraita Kokkolasta, kun Hermes saapui Talvisaloon. Ottelun alku sujui meiltä vahvasi ja hallitsimme peliä, mutta pieni yli-innokkuus kostautui ja otimme jäähyn. Vastustajan ylivoima toimi ja ajassa 03:31 Emil Kujala siirsi vieraat 0-1 johtoon. Tästä emme kuitenkaan lannistuneet ja vain pari minuuttia myöhemmin ajassa 06:13 Daniel Björkman tasoitti pelin 1-1. Erä jatkui meidän hallinnassa ja Hermes joutui rikkomaan ja pääsimme kokeilemaan ylivoimaa. Myös meidän ylivoima toimi ja ajassa 12:07 Joonas Nykänen siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon. Mutta vain 21 sekuntia myöhemmin ajassa 12:28 Emil Kujala jälleen maalinteossa ja tasoitti pelin 2-2. Loppuerässä saimme vielä yhden ylivoiman, mutta se ei tällä kertaa tuottanut tulosta.

Toinen erä jatkui jälleen meidän hallittaessa peliä ja se tuotti myös tulosta, kun Joona Karen maalasi ajassa 21:18 ja vei meidät 3-2 johtoon. Erä jatkui jälleen pässipaitojen hallinnassa, mutta pieni virhe kostautui ja jouduimme alivoimalle. Niin, kuin edellisissä peleissäkin alivoima toimi ja tällä kertaa Aleksander Linna iski alivoimalla maalin ajassa 35:02. Se jäikin erän viimeiseksi tapahtumaksi.

Kolmannessa erässä peli oli jälleen meidän hallinnassa tosi pitkään ja Hermes joutui tästä syystä rikkomaan. Tällä kertaa hyvistä yrityksistä huolimatta emme saaneet kiekkoa maaliin. Ajassa 57:42 Hermes otti aikalisän ja samalla maalivahdin pois ja hakivat tasoitusta yhden miehen ylivoimalla. Tässä Hermes onnistuukin ja ajassa 59:28 Jero Honkasalo herätti toiveet Hermes leirissä kaventamalla pelin 4-3. Hermes jatkoi peliä ilman maalivahtia, mutta hyvän puolustuksen ansiosta peli päättyi meidän voittoon luvuin 4-3.

Näin ollen Mestiksen jatkosarja loistavasti käyntiin ja 3 pistettä jäi Savonlinnaan. Pelit jatkuvat huomenna vieraissa, kun vastassa K-Espoo Ch.